Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Львівщині створили мобільний додаток для подорожей історичними місцями регіону

Дата: 14.10.2024 09:02
Кількість переглядів: 20

Фото без опису


У застосунку "Львівщина.Унікальний спадок" зібрано понад 450 об'єктів історико-архітектурних пам'яток, а також 20 туристичних шляхів області. Цей проєкт реалізувала Громадська організація "Успішна Львівщина" за підтримки Українського культурного фонду.

"Цей проєкт реалізований завдяки Українському культурному фонду. Я дуже вдячний їм, що дали нам можливість реалізувати цей додаток. Головна мета цього застосунку - збереження та популяризація культурної спадщини Львівщини, враховуючи, що на сьогоднішній день в області є майже 8500 пам'яток. Це наша культурна й національна ідентичність. Ми хочемо, щоб кожна людина могла відвідати і поглянути на ці об'єкти нашої культурної спадщини. Додаток є двомовний, тож скористатися ним можуть і туристи з інших країн", - розповів керівник проєкту, директор ГО "Успішна Львівщина" Тарас Зозуля.

Додаток працює на усіх пристроях під операційними системами Android та IOS. Після завантаження застосунку на мобільний телефон, 95% його вмісту доступно без інтернету (пам'ятки, музеї, шляхи і міста, пленер-улюблене, мапа). Нажавши на об'єкт ви отримуєте інформацію про це місце - коротку історичну довідку, розташування, контакти, години роботи. А також відображаються об'єкти розташовані поруч з можливістю переходу на їхні картки.

Представниця розробника, директорка ТОВ "Комкор Сервіс" Ольга Корбило розповідає:
"Був вивчений досвід світових трендів -  Tripadvizor, MonumentApp, який є польським додатком. Були враховані всі особливості й втілені в життя у даному додатку. Користувачі додатку зможуть планувати свої подорожі, оцінювати та рекомендувати відвідані об'єкти, попередньо завантажити і використовувати офлайн-мапу в місцевості, де немає інтернету".

Планувати свою подорож можна за допомогою вкладки "Пленер-улюблене". Для цього потрібно відібрати цікаві вам об'єкти у цей нотатник і прокласти маршрут. Окрім цього, у застосунку "Львівщина.Унікальний спадок" є модулі - погода і конвертер валют. 

Окрім цінності для туристів, головний акцент у цьому проєкті - привернути увагу до неймовірної історичної та культурної спадщини регіону та зберегти її для наступних поколінь. Особливо у час, коли через російську агресію, усі пам'ятки культури та архітектури є під загрозою.

"Додаток фіксує нам пам'ятки архітектури, об'єкти культурної спадщини у час воєнного стану, коли є вірогідність втратити щось з цього. Зараз ми фактично творимо історію нового науково-популярного формату. Це коли у часи Середньовіччя малювали панорами чи картини своїх міст. А тепер кожен зможе мати у себе в кишені панорами міст у доступному форматі", - пояснив експерт проєкту, голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України. 

Львівщина має чим пишатися, і ми робимо все можливе, щоб наша спадщина залишилася живою для майбутніх поколінь. Долучайтеся, завантажуйте додаток і відкривайте Львівщину по-новому!

Завантажити додаток можна за посиланнями:

Пропонуємо переглянути промоційний відеоролик про проєкт за посиланням:

https://www.facebook.com/share/v/i8ZWd6hCXiAYHhBg/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних