Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як актуалізувати персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАПі

Дата: 20.05.2024 11:05
Кількість переглядів: 294

Фото без опису


Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років.

18 травня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон), який встановлює для чоловіків призовного віку (18-60 років) обов'язок оновити військово-облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (далі – ТЦК та СП) або у центрах надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років, незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби. Тож тепер чоловікам надають лише статуси придатний або непридатний до військової служби. Цю інформацію внесуть до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів, і ТЦК та СП будуть використовувати її для виконання заходів мобілізації.

Згідно з цим Законом громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності Закону уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані. Ця вимога також стосується чоловіків, які перебувають за кордоном. Їм також необхідно буде протягом вищезазначеного періоду оновити дані, зв'язавшись з ТЦК та СП за допомогою телефону, через електронну пошту або зареєструвавши електронний кабінет. Якщо військовозобов'язаний не виконає цю умову, йому не будуть надавати консульські послуги.

Закон передбачає три способи уточнення даних. Крім ТЦК та СП це можна зробити через ЦНАП або через мобільний застосунок Резерв+. 

У суботу, 18 травня, Міноборони запустило застосунок Резерв+ для оновлення даних військовозобов’язаних. Мобільний застосунок Резерв+ є доступним в App Store та Google Play Store. У такий спосіб актуалізувати інформацію можна дистанційно шляхом реєстрації та створення особистого кабінету. Якщо з якихось міркувань військовозобов’язані цього робити не хочуть, тоді доведеться йти до ТЦК та СП чи ЦНАПу. 

Для того, щоб оновити свої дані через ЦНАП необхідно прийти особисто. При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код. У заяві треба буде вказати прізвище, ім’я, по батькові; дату народження; фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається з місцем реєстрації, то вказувати саме ту адресу, де ви проживаєте, а не ту, за якою прописані); номер телефону; адресу електронної пошти (за наявності). Уточнення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАПі здійснюватимуть шляхом подання заявниками відповідних відомостей та/або документів у паперовій формі адміністратору ЦНАПу для формування заяви в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія). Вся процедура займе 10-15 хвилин. 

Для зручності мешканці громади можуть актуалізувати дані у ЦНАПі Яворівської міської ради, який знаходиться за адресою м. Яворів, вул. Львівська, 10. Контактний телефон: (032-59) 2 - 33 - 88.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних