Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Львівщині майже 390 осіб з інвалідністю шукають свого працедавця

Дата: 11.04.2024 14:45
Кількість переглядів: 47

Фото без опису


З метою пошуку роботи у першому кварталі цього року посередницькими послугами обласної служби зайнятості скористалися 896 осіб з інвалідністю, у тому числі 785 безробітних.

За скеруванням служби зайнятості у січні-березні п. р. працевлаштовано 165 клієнтів з обмеженою працездатністю, 81 особу залучено до професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, ще 675 краян цієї категорії охоплено профорієнтаційними послугами.

Станом на 01.04.2024 року допомоги у працевлаштуванні потребували 392 безробітних з інвалідністю. З них 50,0% (196 осіб) становили жінки, 14,3% (56 осіб) – молодь, 40,6% (159 осіб) – мешканці сільської місцевості..

Нагадаємо, торік запровадив програму компенсації працедавцям витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю 1 та 11 групи. Її мета – посилити зацікавленість фірм і компаній до працевлаштування людей з інвалідністю, а також надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до трудової діяльності та соціалізуватися.

Згідно з урядовою ініціативою роботодавець, який забезпечив роботою особу з першою або другою групою інвалідності та під її потреби облаштував робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує 106,5 тис. грн, за осіб з інвалідністю І групи та до 71 тис. грн – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи. Компенсуються фактичні витрати за придбання меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур в портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць тощо.

На Львівщині такою програмою скористалися 5 працедавців: три фізичні особи-підприємці, а також два товариства з обмеженою відповідальністю: «Медичний реабілітаційний центр «Модричі» та «КРАФТ ІНВЕСТ СЕРВІС».

Консультації щодо отримання компенсації за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (адреси – http://surl.li/jpvpt), а також за тел. +380966825183. Подробиці – тут http://surl.li/kqhrn.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних