Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З першого квітня зросли виплати, пов’язані зі сферою зайнятості

Дата: 02.04.2024 16:14
Кількість переглядів: 59

Фото без опису


Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» в Україні з 1 квітня 2024 року до 8 тис. грн зросла мінімальна заробітна плата. У зв’язку з цим змінилися деякі виплати, що стосуються сфери зайнятості, розмір яких пов’язаний з мінімальною зарплатою.
Передусім, до 12 тис. грн за місяць (1,5 розміру мінімальної заробітної плати) збільшився максимальний розмір заробітної плати для тих, хто бере участь у виконанні суспільно корисних робіт.
До 4 тис. грн (50% мінімальної зарплати) зріс розмір допомоги з часткового безробіття у розрахунку на одного найманого працівника або фізичної особи-підприємця.
Компенсація працедавцям витрат з оплати праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану з 1 квітня 2024 року становить 8 тис. грн (одна мінімальна зарплата). Вона виплачується упродовж трьох місяців з дня працевлаштування ВПО або шість місяців у разі забезпечення роботою вимушено переміщених осіб з інвалідністю.
Програмою компенсації витрат з оплати праці цьогоріч скористалися 112 суб’єктів господарської діяльності, які у період дії воєнного часу забезпечили роботою 127 переселенців та отримали 1,4 млн грн компенсації.
Розмір витрат з оплати праці, що відшкодовуються працедавцям за працевлаштування за скеруванням служби зайнятості переселенців з-поміж безробітних, збільшився до 16 тис. грн (дві мінімальні зарплати).
Компенсація за забезпечення роботою осіб, котрі перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць (особи з інвалідністю, учасники бойових дій та ті, кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років), обмежується 8 тис. грн (одна мінімальна зарплата).
Компенсація за працевлаштування молоді з-поміж зареєстрованих безробітних (віком до 25 років – у котрих страховий стаж менший за 12 місяців; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової/альтернативної служби – на перше робоче місце) збільшилася до 4 тис. грн (50 відсотків мінімальної заробітної плати).
Компенсація за працевлаштування осіб, котрі перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і мають додаткові гарантії у працевлаштуванні або перебувають на обліку більш як 6 місяців, підвищилася до 3520 грн (подвійний розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).
Нагадаємо, що загалом від початку цього року (станом на 01.04.2024) компенсаційними програмами у сфері зайнятості скористалися 482 працедавці Львівщини, які від обласної служби зайнятості отримали кошти на загальну суму 1,8 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних