Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад тисячу осіб працевлаштувала служба зайнятості у січні

Дата: 19.02.2024 09:01
Кількість переглядів: 142

Фото без опису


Чисельність зареєстрованих безробітних, котрі станом на 1 лютого 2024 року користувалися послугами Львівського обласного центру зайнятості з метою працевлаштування, становила 4274 особи, з них 2100 отримували допомогу з безробіття.

У січні п. р. через обласну службу зайнятості знайшли роботу 1052 особи, у тому числі 740 безробітних. Більшість клієнтів служби зайнятості влаштувалася на підприємства сфери торгівлі (25,1%), переробної галузі (22,2%) та заклади освіти (12,8%).

За забезпечення 53 безробітних новими робочими місцями та працевлаштування 36 безробітних з числа соціально вразливих верств населення працедавці отримають компенсацію у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або їм буде відшкодована частина заробітної плати.

Ще 15 суб’єктам господарювання упродовж трьох місяців компенсуватимуться витрати у розмірі мінімальної заробітної плати за працевлаштування у період воєнного стану 17 вимушено переміщених осіб.

Професійним навчанням у січні охоплено 497 жителів області, з них 321 особа проходила вишкіл у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Ваучер для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації отримали 104 особи, у тому числі 12 вимушених переселенців, 10 осіб з інвалідністю та 2 учасника бойових дій. Здебільшого отримувачі ваучерів обрали такі спеціальності як «екстрений медичний технік» (38 ос.); «дошкільна освіта» (20), «медсестринство» (12), а також професії «водій навантажувача» (8), «водій автотранспортних засобів» (6 осіб) та ін.

База вакансій у перші дні лютого поточного року складалася із 8921 пропозиції працевлаштування. Із них 57,8% складали вільні місця праці для представників робітничих професій, 31,4% % – для службовців, 10,8% для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 13525 грн, що на 529 грн більше, аніж було торік.

Консультації з питань працевлаштування або професійного навчання можна отримати за тел.: (032) 23 23 490, +380966825183, на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або у підрозділах ЛОЦЗ (контакти – за посиланням http://surl.li/jpvpt).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних