Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виготовлення науково-проектної документації на об’єкт «Історико-архітектурний опорний план смт Немирів Яворівської територіальної громади Яворівського району Львівської області з визначенням меж і режимів використання історичного ареалу...

Дата: 30.11.2023 18:40
Кількість переглядів: 135

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формуваньЯворівська міська рада Львівської області; 81000, Львівська область, м. Яворів, вул. Львівська, 15; код ЄДРПОУ – 33213539.

 

Назва предмету закупівлі: Виготовлення науково-проектної документації на об’єкт «Історико-архітектурний опорний план смт Немирів Яворівської територіальної громади Яворівського району Львівської області з визначенням меж і режимів використання історичного ареалу та зон охорони пам’яток» (ДК 021:2015 – 71410000-5 — Послуги у сфері містобудування)

 

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-11-30-014842-a

 

Процедура закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. N. 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії  правового режиму воєнного стану в Україна та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 №1495 «Про внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ

Місце надання послуг: смт Немирів Яворівської району Львівської області.

Термін надання послуг: до 26 грудня 2023 року.

1. Підстава для проведення роботи

1.1. Стаття 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»  - для населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України, в межах визначених історичних ареалів у складі генерального плану населеного пункту визначаються режими регулювання забудови та розробляється історико-архітектурний опорний план, в якому зазначається інформація про об’єкти культурної спадщини.

1.2. Рішення Немирівської селищної ради Яворівського району Львівської області від 21.10.2014 № 797 «Про надання дозволу на розробку генерального плану смт Немирів Яворівського району».

2. Передумови та мета роботи.

Відповідно до Списку історичних населених місць України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2001 р. № 878 смт Немирів є історичним населеним місцем, перша згадка про яке зафіксована у 1580 році.

Згідно статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», для населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України, розробляється науково-проектна документація історико-архітектурний опорний план, в якому зазначається інформація про об’єкти культурної спадщини.

3. Вихідні дані для проведення роботи (надає замовник).

            Копія Рішення Немирівської селищної ради Яворівського району Львівської області від 21.10.2014 № 797 «Про надання дозволу на розробку генерального плану смт Немирів Яворівського району».

            Розробку проекту узгоджувати  із розробкою Генерального плану смт Немирів, що знаходиться у стадії розроблення. Проект розробляється відповідно до положень Земельного кодексу України, Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про охорону культурної спадщини», «Про охорону археологічної спадщини», «Про природно-заповідний фонд України», «Про охорону навколишнього природного середовища», Порядку визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць, обмеження господарської діяльності на території історичних ареалів населених місць (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 318), Порядку розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 02.06.2011 р. № 64, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.06.2011 р. за № 781/19519, ДБН Б.2.2-3:2021 "Склад та зміст історико-архітектурного опорного плану населеного пункту".

 Історико-архітектурний опорний план виконують у складі генерального плану населеного пункту для всіх населених пунктів, що занесені до Списку історичних населених місць України .

 Історико-архітектурний опорний план розробляють в установленому порядку.

 Історико-архітектурний опорний план використовують при підготовці завдань на проектування, наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, при розробленні містобудівної та проектної документації.

Проекти реконструкції забудови на території історичних ареалів населених пунктів базуються на матеріалах історико-архітектурних опорних планів та науково-проектної документації з визначення меж та режимів використання зон охорони пам'яток культурної спадщини.

При розробленні історико-архітектурного опорного плану проводять наукові дослідження населеного пункту щодо його культурної спадщини, пов'язаного з нею традиційного середовища та ландшафту. Склад зазначених досліджень визначається завданням на розроблення (внесення змін до) історико-архітектурного опорного плану населеного пункту.

Історико-архітектурний опорний план населеного пункту має складатися з графічної та текстової частин.

Графічна частина включає такі матеріали:

 - основне креслення історико-архітектурного опорного плану;

 - схеми на топооснові, що доповнюють і обґрунтовують основне креслення та визначення меж історичних ареалів населеного пункту. 

Основне креслення історико-архітектурного опорного плану виконують в одному масштабі з основним кресленням генерального плану населеного пункту, з нанесеними межами історичних ареалів населеного пункту.

 В залежності від кількості етапів історичного розвитку населеного пункту, його величини, кількості об'єктів культурної спадщини, природних особливостей місцевості тощо основне креслення історико-архітектурного опорного плану може доповнюватись відповідно до завдання на розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту такими схемами:

- історичний територіальний і планувальний розвиток населеного пункту (1:5000 або 1:10000);

- аналіз ландшафту населеного пункту (1:5000 або 1:10000);

- архітектурно-просторова композиція окремих частин населеного пункту, що зберегли об'єкти культурної спадщини і пов’язані з ними планування та форму забудови (1:2000, 1:5000 або 1:10000);

- видове розкриття пам’яток (1:5000 або 1:10000);

- прилеглі до історичного населеного місця території, за умови наявності там нерухомих пам’яток культурної спадщини, композиційно пов’язаних з історичним населеним пунктом в межах видимості до 1 км (1:2000, 1:5000 або 1:10000).

У разі незначної інформативної насиченості основного креслення або додаткових схем, означених у 5.2.3, креслення та схеми можна суміщати відповідно до умов, які склалися в конкретному населеному пункті, на який розробляється науково-проектна документація.

 Графічні матеріали виконують у вигляді геопросторових даних відповідно у форматі електронного документа в графічних програмах, в яких виконується генеральний план (або які конвертуються в них) на базі даних актуалізованої картографічної основи в місцевій системі координат, що має зв’язок з державною системою координат УСК-2000, виготовленій із використанням геоінформаційних технологій. Із базового масштабу деталізації об’єктного складу (1:2000) виводять інші потрібні масштаби. Цифрова картографічна основа надається замовником на електронному носії у складі вихідних даних. Для розроблення графічних матеріалів використовуються геоінформаційні GIS-технології на базі цифрової карти з формуванням електронних карт та друком комп’ютерних зображень на паперових носіях (до 01.01.2025, а після цього – лише в електронному вигляді).

До складу текстової частини входить пояснювальна записка з додатками. У додатках до пояснювальної записки подають:

 - переліки об’єктів всесвітньої спадщини, нерухомих пам’яток та об’єктів культурної спадщини усіх видів та категорій обліку (переліки об’єктів культурної спадщини мають подаватися єдиним списком з наскрізною нумерацією за алфавітним переліком назв вулиць), щойно виявлених та пропонованих до занесення до Переліку об'єктів культурної спадщини, далі – до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, а також - значних історичних будівель, дисгармонійних будівель та споруд;

 - переліки природоохоронних територій та об’єктів, які розташовані в межах видового впливу об’єктів всесвітньої спадщини, пам’яток та об’єктів культурної спадщини; ̶ переліки використаних документів та матеріалів, літератури, архівних джерел, картографічні та іконографічні матеріали (історичні плани, гравюри, малюнки, фотографії);

 - фотоілюстрації об’єктів культурної спадщини (зокрема пам’яток культурної спадщини, щойно виявлених та пропонованих до занесення до Переліку об'єктів культурної спадщини, далі – до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, значних історичних будівель), фотоілюстрації видового розкриття нерухомих пам’яток культурної спадщини, зроблені під час проведення натурних досліджень населеного пункту, а також ілюстрації втрачених об’єктів культурної спадщини, характерних для даного населеного пункту, та таких, що мали важливе містобудівне значення;

- перелік вихідних даних, які надав замовник для розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту.

При розробленні історико-архітектурного опорного плану проводять комплексні наукові дослідження щодо культурної спадщини, історичного середовища та ландшафту населеного пункту, зокрема:

 - аналіз наявних історичних джерел, за результатами якого виявляють етапи історичного розвитку населеного пункту, характер і особливості його просторово-планувальної структури та забудови;

- натурні обстеження усієї території населеного пункту, в ході яких виявляють: природні особливості місцевості, які визначили своєрідність історичної структури, планування та об’ємно-просторової композиції населеного пункту; нерухомі пам’ятки та об’єкти культурної спадщини, їх композиційно-видовий вплив та зони видимості; історичну забудову (значні й рядові історичні будівлі); історично сформовані елементи впорядження та озеленення; дисгармонійні будівлі та споруди;

 - аналіз та класифікацію нерухомих пам’яток та об’єктів культурної спадщини населеного пункту за видами, типами і категоріями обліку; ̶аналіз історичної забудови населеного пункту з визначенням історико-культурної цінності виявлених під час натурних досліджень нерухомих об’єктів культурної спадщини та їхньої ролі в формуванні традиційного характеру середовища.

 Склад комплексних наукових досліджень визначається завданням на розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту

Результати проведених комплексних наукових досліджень зображають на основному кресленні, схемах, що доповнюють історико-архітектурний опорний план, та відображають у відповідних розділах пояснювальної записки.

 На історико-архітектурному опорному плані зображають:

 - нерухомі об’єкти всесвітньої спадщини, пам’ятки та об’єкти культурної спадщини усіх типів, видів та категорій обліку;

 - щойно виявлені об’єкти культурної спадщини;

- об’єкти, які за результатами натурних досліджень пропонуються до занесення до Переліку об'єктів культурної спадщини, й далі – до Державного реєстру нерухомих пам'яток України; ̶ історичну забудову (значні й рядові історичні будівлі);

 - території, які мають статус земель історико-культурного призначення - території пам’яток, історико-культурних заповідників, історико-культурні заповідні території, охоронювані археологічні території;

 - природоохоронні території та об’єкти, які розташовані в межах видового впливу об’єктів всесвітньої спадщини, пам’яток культурної спадщини;

 - місця втрачених будинків, споруд, фортифікаційних укріплень, що мали важливе історичне або містобудівне значення;

 - дисгармонійні будівлі та споруди;

 - межі історичних ареалів населеного пункту;

- межі буферних зон об’єктів всесвітньої спадщини, зон охорони пам’яток культурної спадщини, історико-культурних заповідників, історико-культурних заповідних територій, затверджених у встановленому законом порядку;

 - у вигляді експлікації – переліки відображених на історико-архітектурному опорному плані пам’яток та об’єктів культурної спадщини (у разі значної кількості таких об’єктів (більш ніж 500) списки подаються окремим додатком до креслення).

Пояснювальна записка до історико-архітектурного опорного плану містить результати наукових досліджень населеного пункту та складається з "Реферату", "Вступу" та таких розділів: "Історичний та планувальний розвиток населеного пункту"; "Аналіз існуючої архітектурно-містобудівної ситуації населеного пункту"; "Комплексна історико-культурна оцінка території населеного пункту"; "Загальна характеристика історичних ареалів населеного пункту".

 

Обгрунтування розміру бюджетного призначення: видатки, передбачені кошторисом на 2023 рік, по КЕКВ 2281.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 357 744,00  грн з ПДВ. Необхідні кошти були виділені на сесії Яворівської міської ради Львівської області.

 

 


 

Уповноважена особа                                                                     Катерина СТАНЬКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних