Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інфографіка про видатки бюджету Яворівської громади на 2024 рік

Дата: 05.01.2024 15:20
Кількість переглядів: 138

Фото без опису


Нещодавно ми ділилися з вами поясненнями щодо бюджету нашої громади на наступний рік у галузі освіти. Сьогодні розглянемо бюджет в цілому.

Видатки місцевого бюджету на 2024 рік складають 495,1 мільйонів гривень.

Головною сферою фінансування є галузь освіти - 347,5 мільйонів гривень. Це видатки на оплату праці, обладнання та матеріали, продукти харчування, енергоносії та утримання освітніх закладів та закладів позашкільної освіти (Яворівської школи мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості).

Менше 10% від усієї суми бюджету спрямовується на державне управління - 49,3 мільйона гривень. Це видатки на оплату праці та матеріально-технічне забезпечення апарату ради, старостинських округів та окремих структурних підрозділів.

На підтримку благоустрою Яворівської громади з бюджету виділено 29,2 мільйони гривень. Це утримання об'єктів благоустрою у населених пунктах (прибирання, оплата електроенергії за вуличне освітлення та ін.)

Галузь культури та мистецтва у наступному році отримає 22,3 мільйони гривень з місцевого бюджету. Кошти підуть на оплату праці працівників народних домів, бібліотек, музеїв, придбання необхідного обладнання та енергоносії, заходи у сфері культури.

Соціальний захист населення передбачає у 2024 році бюджет в розмірі 22,1 мільйони гривень. Це оплата праці, обладнання, енергоносії та соціальні виплати населенню.

Галузь медицини здебільшого утримується самостійно за рахунок пакетів НСЗУ. З міського бюджету спрямовано 15,7 мільйонів гривень на енергоносії та програму безкоштовних ліків.

На фізичну культуру та спорт у бюджеті передбачено 5,9 мільйонів гривень. Це оплата праці, інвентар, обладнання, проведення навчально-спортивних змагань, утримання стадіону ім. Є. Смука та Яворівської ДЮСШ.

У категорії "інше" знаходяться кошти на обслуговування систем оповіщення населення, підтримка радіомовлення, а також резервний фонд.

Понад 1 мільярд гривень платників податків, які мали б наповнювати міський бюджет, спрямовані до державного бюджету на підтримку наших військових.

Детальніше ознайомитися з бюджетом Яворівської громади на 2024 рік можна на сайті або за посиланням: https://yavoriv-rada.gov.ua/docs/1561867/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних