Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вимушено переміщені особи: від початку війни працевлаштовано 1,4 тис. переселенців

Дата: 13.06.2023 17:04
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

У січні-травні цього року послугами спеціалістів Львівського ОЦЗ з метою працевлаштування скористалися 1558 внутрішньо переміщених осіб, з них 1200 отримали статус безробітного у поточному році.

Спеціалістам обласної служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 318 переселенців, у тому числі 242 безробітних. В основному вони поповнили колективи закладів оптової та роздрібної торгівлі (23,2%), підприємства переробної галузі (22,7%), комусь пощастило знайти роботу у транспортній галузі (9,4%), сфері освіти (8,4%), на фірмах, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (7,4%) тощо.

Станом на 01.06.2023 року роботу за посередництва служби зайнятості продовжували шукати 280 безробітних з числа ВПО, 82,5% з котрих становили жінки. Більшість переселенців – 104 особи – це клієнти Львівської філії ЛОЦЗ, 54 – Стрийської, 43 – Дрогобицької, 23 – Золочівської, 22 – Самбірської, 19 – Червоноградської, 15 – Яворівської філій Львівського обласного центру зайнятості.

Загалом з часу повномасштабної війни за сприяння служби зайнятості роботою забезпечено 1421 особу, що переїхала на Львівщину з районів ведення бойових дій або тимчасово окупованих територій.

Нагадуємо, що служба зайнятості реалізовує дві програми, відповідно до яких за працевлаштування вимушено переміщених осіб працедавцям надається компенсація витрат з оплати праці. Однією із них, зокрема можливістю отримати відшкодування витрат з оплати праці у розмірі двох мінімальних заробітних плат цьогоріч скористалися 256 працедавців, що працевлаштували 621 ВПО. Інша програма поширюється на фірми і компанії, які забезпечують роботою ВПО з числа зареєстрованих безробітних. Розмір такої компенсації – фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством. Загальна тривалість виплати – 6 місяців упродовж року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних