Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Яворіввода» повідомляємо про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання на 2023 рік

Дата: 30.05.2023 15:40
Кількість переглядів: 155

Фото без опису


Повідомлення про наміри

            До уваги абонентів Міського комунального підприємства «Яворіввода» повідомляємо про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання на 2023 рік

          МКП «Яворіввода» повідомляє, що діючі тарифи на централізоване водопостачання – 26,36грн/м3, які були введені в дію рішеннями виконкомів: Яворівської міської ради № 207 від 13.07.2022 р. з 01.08.2022р. та Новояворівської міської ради № 331 від 31.08.2022р. з 01.09.2022р. є збитковими.

          В умовах значного зростання складових тарифів виникла гостра невідповідність діючих тарифів фактичним витратам з надання послуг  з централізованого водопостачання. Це, в свою чергу, негативно відобразилося на діяльності МКП «Яворіввода». За підсумками господарської діяльності за 2022 рік  підприємство отримало збиток за надання послуги з централізованого водопостачання на суму 1035,8 тис. грн. Отже, встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання до економічно обґрунтованого рівня є необхідним  заходом для належного функціонування підприємства та  забезпечення споживачів якісними послугами з постачання питної води.

          Розраховані МКП «Яворіввода» тарифи на 2023 рік  збільшились в порівнянні з діючими тарифами по централізованому водопостачанню на 2,08грн., що становить 7,9%, на що вплинуло: ріст вартості електроенергії за 1 кВт/год., зростання цін на матеріали на ремонт, комплектуючі вироби, послуги сторонніх організацій, зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, зростання законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб, автоматично збільшуються витрати на відрахування на соціальні заходи, введенням в експлуатацію нових основних засобів. При цьому витрати на збут, які включаються до складу плати за абонентське обслуговування, виведені з тарифу. Крім того виникла необхідність забезпечення покупною водою МКП «Новояворівськводоканал» для надання послуг централізованого водопостачання своїм абонентам в с. Прилбичі. Розрахункові тарифи містять 4% рівня рентабельності для забезпечення обігових коштів. Подаємо розрахунок планової структури тарифу:

№ п/п

Планові витрати за елементами

Централізоване водопостачання 2022 рік, грн./м³

Централізоване водопостачання

2023 рік, грн./м³

споживачі, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання

споживачі, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання

1.

Витрати на оплату праці

11,04

8,78

2.

Відрахування на соціальні заходи

2,43

1,93

3.

Амортизація

0,94

1,66

4.

Електроенергія

4,55

7,55

5.

Матеріальні витрати

1,06

1,27

6.

Податки

0,40

0,55

7.

Інші витрати

0,71

0,56

8.

Прибуток

0,84

0,89

9.

Тариф

21,97

13,85

23,70

10.

ПДВ

4,39

2,77

4,74

11.

Тариф з ПДВ

26,36

16,62

28,44

 

 Отже, згідно проведених розрахунків, для врахування інтересів як споживачів так і підприємства, з метою забезпечення надання послуг з централізованого водопостачання в повному обсязі і відповідної якості та поліпшення фінансового стану підприємства, новий тариф становить:

  • для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання (МКП «Новояворівськводоканал») – 16,62грн. за 1м³ з ПДВ (встановлюється вперше);
  • для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання – 28,44грн. за 1м³ з ПДВ. Враховуючи введення на території України воєнного стану планується відшкодування різниці в тарифах на послуги централізованого водопостачання для населення органами місцевого самоврядування.

          Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: 81000, м. Яворів вул. Пасічна, 1; e-mail: yavorivvoda@gmail.com протягом 10 календарних днів з дати публікації цього повідомлення.

Додатково повідомляємо:

  • публічну пропозицію (оферту) МКП «Яворіввода» про укладення Публічного індивідуального договору приєднання про надання послуг з централізованого водопостачання для індивідуальних споживачів розміщено (опубліковано) на офіційному сайті Яворівської міської ради (https://yavoriv-rada.gov.ua/) та Новояворівської міської ради (https://novmiskrada.gov.ua/) у вільному доступі;
  • розмір плати за абонентське обслуговування на 1 абонента в місяць буде становити:
  • 24,48грн. (з ПДВ) – без обслуговування та заміни вузлів комерційного обліку;
  • 38,07грн. (з ПДВ) – з обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку.

Адміністрація МКП «Яворіввода»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних