Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МінРеінтеграції нагадує, як відновити втрачені або знищені документи на право власності

Дата: 11.05.2023 10:17
Кількість переглядів: 155


Для отримання компенсації від держави за зруйноване майно, українцям необхідно надати документ, який підтверджує право власності. Однак через руйнування будинків багато українців втратили документи, включаючи вище згаданий.

У разі втрати документа на право власності, видається дублікат втраченого або зіпсованого документа.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Міністерство юстиції України розробили інфографіку щодо порядку відновлення знищених або втрачених документів на право власності пошкодженого/зруйнованого житла.

Варіант 1

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене до 2003 року, то для отримання дубліката правовстановлюючого документа потрібно звернутися до нотаріуса, який видав цей документ, нотаріального архіву, посадової особи органу місцевого самоврядування або ЦНАП.

Варіант 2

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене після 2003 року, то інформацію про право власності людина може отримати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно самостійно, через нотаріуса або ЦНАП.

Варіант 3

У випадку, якщо заявник не оформив право власності на нерухоме майно або немає можливості отримати дублікати правовстановлюючих документів, необхідно звернутися до суду для встановлення права власності на нерухоме майно.

Якщо виникли проблеми з відновленням документів, можна звернутися на гарячу лінію безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.