Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«єРобота»: учасники програми вже отримали 100 млн грн

Дата: 24.04.2023 12:13
Кількість переглядів: 95


Ще 43 заявники із Львівщини, бізнес-плани котрих у рамках програми «єРобота» аналізувалися цьогоріч у період з 3 до 26 березня, отримають мікрогранти на започаткування або розвиток бізнесу. За кількістю позитивних рішень у четвертій хвилі розгляду заяв Львівщина на тлі інших регіонів України увійшла до трійки лідерів, поступившись першістю столиці.

 

В останньому періоді право на отримання коштів для реалізації бізнес-планів вибороли 30 фізичних осіб-підприємців, 6 юридичних осіб та 7 підприємців-початківців, що тільки відкриють власну справу та почнуть працювати на себе. Переважають жінки (56,8 %) та особи з вищою освітою (51,1%). Схвалені бізнес-плани передбачають створення 91 нового робочого місця. За видами діяльності найбільша кількість позитивних рішень у оптовій і роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів (21%), тимчасовому розміщуванні та організації харчування (21%), переробній промисловості (18,6%).

 

Усього від липня торік і до тепер позитивні рішення про надання грантів за програмою «єРобота» отримали 566 осіб, документи котрих попередньо розглядала комісія Львівського обласного центру зайнятості. Із них 133 подали заяви цього року. Відтак загалом завдяки урядовому проєкту в області буде створено майже 1300 нових робочих місць. Середній розмір фінансової підтримки учасників грантової програми – 234,4 тис. грн, а загальна сума коштів, яку вже отримали підприємці, становить майже 100 мільйонів гривень.

 

Прийом документів на отримання мікрогрантів від діючих підприємців, а також тих, хто ще не має досвіду у веденні бізнесу, триває. Обов’язкова умова – створення не менш як одного нового робочого місця.

 

Окрім того, з 10 квітня п. р. розпочався прийом заяв на надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дружинам/чоловікам. Такі претенденти мають можливість отримати кошти в розмірі від 250 тисяч до мільйона гривень для відкриття або розширення бізнесу за умови створення нових місць праці. Більш детально – за посиланням https://bit.ly/3KIE3lz.

 

Консультації з питань участі у програмі «єРобота» можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – https://bit.ly/40jWW59), а також за тел.: +380966825183, (032) 233 05 78.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.