Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нічних богослужінь на Великдень у львівських храмах цьогоріч не буде

Дата: 14.04.2023 16:17
Кількість переглядів: 154

Фото без опису


 

Цієї неділі вірні Української греко-католицької церкви та Православної церкви України святкуватимуть Воскресіння Христове. Проте цьогоріч через повномасштабну війну та комендантську годину, що триває у Львові з 00:00 до 05:00 год, традиційні нічні Великодні Богослужіння не відбуватимуться.

Про це спільно домовилися керівники християнських конфесій міста.

 «Не хочу, аби хтось порушував комендантську годину. У нашому соборі ми робимо все, аби до комендантської години все встигнути і щоб люди повернулися додому. Дотримуватися комендантської години треба обов’язково», - повідомив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк.

«Беручи до уваги військовий стан в державі та дотримуючись усіх правил безпеки, Львівська Архиєпархія УГКЦ рекомендує усім парафіяльним громадам в час Пасхальних Богослужінь розпочинати і завершувати молитву дотримуючись комендантської години, а саме з 00:00 до 05:00 год», -  о. Михайло Квасюк керівник пресслужби Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Як і минулого року, ми провели спілкування з усіма владиками Львова, з усіма конфесіями, які святкуватимуть найближчої неділі світле Христове Воскресіння. Є спільна позиція Митрополита Димитрія, Митрополита Макарія та Митрополита Ігоря про те, що нічних Богослужінь на Великдень не буде. Є прийняте спільне рішення про те, що всі Богослужіння відбудуться до початку комендантської години, а ранкові Богослужіння вже розпочнуться після комендантської години. Дякуємо церквам за такі рішення», - зазначив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних