Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ринок вакансій: у якій сфері найвища зарплата?

Дата: 14.03.2023 09:35
Кількість переглядів: 108

Фото без опису


Відповідно до інформації, що надійшла від місцевих фірм і компаній до Львівського обласного центру зайнятості, у перші березневі дні цього року в області актуальними залишалися 4020 вільних робочих місць і вакантних посад.

«Як і на початку лютого, найбільше пропозицій працевлаштування – 65% – для робітників, 27% – для службовців, і тільки 8% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Четвертина всіх вакансій зосереджена на підприємствах переробної промисловості, де середня заробітна плата – 11337 грн», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, на другому місці за кількістю вакансій (13,6%) опинилися заклади оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспортних засобів. Працедавці цієї галузі готові в середньому платити потенційним працівникам 9190 грн. Замикають трійку лідерів тих, у кого найбільша кадрова потреба, транспортні підприємства, складське господарство, а також установи, що ведуть поштову та кур’єрську діяльність. Їхні вакансії склали 11,1%, а пропонований середній заробіток – 10314 грн.

Найвищу середню винагороду за працю – 14650 грн – в області задекларували фірми і компанії, що відносяться до сільського, лісового та рибного господарства. На 1177 грн менше, тобто 13473 грн, пропонували в майбутнім співробітникам підприємства, що займаються водопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. Третю сходинку за величиною середньої зарплати посіли компанії галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де рівень оплати праці – 12512 грн.

Середній розмір пропонованого заробітку у вакансіях, що були неукомплектованими станом на 01.03.2023 року, становив 10493 грн, що в 1,6 рази більше за встановлений законодавством мінімум (6700 грн).

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних