Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові компенсації для працедавців: інформує Львівський обласний центр зайнятості

Дата: 08.03.2023 11:33
Кількість переглядів: 83

Фото без опису


Львівський обласний центр зайнятості продовжує розгляд документів працедавців, які забезпечили місцем праці вимушено переміщених осіб, з метою відшкодування їм витрат у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Із січня цього року програмою компенсації за працевлаштування ВПО скористалися 75 суб’єктів господарювання, які прийняли на роботу 137 переселенців. На повернення їм витрат з оплати праці використали 1,5 млн грн. Більш детально про програму за посиланням.

«Цього року почали діяти ще дві інші компенсаційні програми, які будуть цікаві працедавцям, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Щоправда, вони поширюються тільки на тих суб’єктів господарської діяльності, які прийматимуть на роботу за скеруванням служби зайнятості осіб, які щонайменше місяць перебувають у статусі зареєстрованого безробітного».

Зокрема, держава буде компенсувати фактичний розмір сплаченого єдиного внеску, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску, за працевлаштування строком не менше ніж на два роки громадян із додатковими  гарантіями в працевлаштуванні. Йдеться про осіб, яким до пенсії залишилося 10 років і менше, одиноких батьків, дітей-сиріт, звільнених після ув’язнення та ін. Загальна тривалість виплати компенсації – 12 місяців.

Упродовж 6 місяців працедавцям відшкодовуватимуть половину фактичних витрат на оплату праці (але не більш як розмір мінімальної заробітної плати) у разі працевлаштування терміном понад рік безробітних з числа осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, а також тих, кому до пенсії залишилося менш як 5 років (деталі за посиланням).

Компенсаційні програми не поширюються на бюджетні установи або фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Більш розгорнуті відповіді з питань виплати працедавцям компенсації можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – за посиланням) або за тел. (032) 233-01-67.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних