Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У музиці молитва, у молитві - музика: фестиваль пам'яті Михайла Вербицького

Дата: 06.03.2023 10:15
Кількість переглядів: 113


У неділю, 5 березня, у Народному домі села Завадів, де була перша парафія отця Михайла Вербицького, відбувся фестиваль, присвячений його пам'яті.

В залі лунала музика у виконанні творчих колективів Яворівської громади та запрошених гостей зі Львова. Зокрема, це Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок» Галицький академічний хор, і наші народні ансамблі - «Залужанка» та «Вербиченька»

Наприкінці виконавці разом із присутніми виконали найвідоміший твір Вербицького - «Ще не вмерла України ні слава, ні воля». Музика, яка стала символом незламності та незалежності України.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 3 березня, виповнилося 208 років від дня народження видатного українського композитора, автора мелодії Державного Гімну України - отця Михайла Вербицького. У багатьох куточках Яворівської громади в цей день проводилися заходи із вшанування композитора.

Вже традиційно, вшанування отця Михайла Вербицького продовжилося у суботу в селі Млини, що зараз є територією Республіки Польща. Там представники громад Львівщини та усі бажаючі мали змогу покласти квіти до пам'ятника композитора, провести панахиду та разом помолитися за мир в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.