Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація на обласному ринку праці: понад 60% вакансій пропонують представникам робітничих професій

Дата: 14.02.2023 17:14
Кількість переглядів: 134

Фото без опису


Середній розмір заробітної плати – 10,5 тис. грн.

Станом на 1 лютого за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 4482 безробітних, для яких у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 3978 пропозицій працевлаштування.

«Більшість вакансій (65,2%) адресовані представникам робітничих професій, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Для службовців зареєстровані лише 26,9% вільних місць праці, ще менше (7,9%) – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки».

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,5 тис. грн, однак декому працедавці готові платити вдвічі більше, зокрема лікарям різної спеціалізації, водіям, токарям, швачкам, трактористам, слюсарям-ремонтникам, електрикам та ін.

Декому пропонують ще вищу винагороду: агроному – 52 тис. грн, машиністу крана автомобільного – 45 тис. грн, водіям і трактористам-машиністам – 30-40 тис. грн.

У обласному центрі зайнятості нагадують, що зареєструватися у службі зайнятості з метою пошуку роботи можна через застосунок «Дія» (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu) за умови наявності кваліфікованого електронного підпису або шляхом особистого звернення до найближчого підрозділу ЛОЦЗ (контакти – https://bit.ly/40jWW59).

Допомогу з безробіття призначають з першого дня після дня надання статусу безробітного.

У період дії воєнного стану її мінімальний розмір становить 1 тис. грн, максимальний – 6,7 тис. грн (не більше розміру мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством на 1 січня календарного року). Тривалість виплати – до 90 календарних днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних