Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація на ринку праці за цей рік: середній розмір зарплати у вакансіях – понад десять тисяч гривень

Дата: 20.12.2022 09:51
Кількість переглядів: 163


Від початку цього року до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості 6,8 тис працедавців подали інформацію про наявність 27,9 тис вакансій.

Найбільша потреба у працівниках була на підприємствах переробної промисловості, закладах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, а також на фірмах транспортної сфери.

Станом на 1 грудня цього року в області залишалися неукомплектованими 4,1 тис вільних робочих місць і вакантних посад. З них 2,8 тис – для робітників, майже 1 тис – для службовців і 0,3 тис – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

«Наприкінці листопада на зареєстрованому ринку праці кількість вакансій повністю задовольняла пропозицію робочої сили, – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – В області на одне вільне робоче місце претендував 1 робітник, 3 службовці та 2 особи без професії. Найскладніше знайти роботу керівникам і менеджерам: одна вакансія на 5 кандидатів з числа безробітних».

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,2 тис грн, що на 1,3 тис грн більше, аніж було на початку грудня торік. Серед актуальних пропозицій працевлаштування 21% припадав на вакансії з мінімальною зарплатою, 74% – з винагородою, розмір якої коливався від мінімальної до середньої зарплати в області, ще 5% варіантів роботи було із заробітком, що перевищував середньообласний показник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.