Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація від Львівобленерго про вимкнення електроенергії

Дата: 24.11.2022 17:10
Кількість переглядів: 135

Фото без опису


Держава-терорист продовжує масовані ракетні обстріли по об'єктах енергетичної системи України. Внаслідок цього в усіх регіонах країни відбувається вимкнення електроенергії.

Хто приймає рішення про відключення?

"Укренерго" дає розпорядження застосувати ті чи інші відключення, які можуть трапитися у будь-який час, в залежності від ситуації в енергосистемі України. Якщо не проводити вимкнень, то це може призвести до розбалансування енергосистеми і так званого "блекауту" - тоді світло зникне в усіх, а на його відновлення можуть піти тижні та місяці.

За якими графіками виключають електроенергію?

Наразі діють два графіки відключень: аварійний та погодинний.

1️⃣Аварійний вводиться негайно за розпорядженням "Укренерго", коли виникає аварійний дефіцит потужності електроенергії. От як наприклад, після масованих атак ворога. Тривалість таких відключень спрогнозувати неможливо.

2️⃣ Погодинний встановлюється планово аби стабілізувати післяаварійний режим роботи енергосистеми в країні. Такі вимкнення можуть застосовуватися не у повному обсязі (тривалість може бути меншою чи більшою, або вимикатимуть не усіх споживачів певної групи).

Ключова різниця між ними - погодинні плануються заздалегідь і про них можна повідомити споживача раніше, а аварійні вводяться негайно.

Чому не у всіх вимикають світло?

Під час формування графіків насамперед враховується наявність на лінії елекропередачі об'єктів критичної інфраструктури, медичних закладів та можливість швидкого оперативного відключення та включення енергії. Розподільні системи електромереж побудовані таким чином, що споживачі, які підключені до лінії, від якої живиться об'єкт критичної інфраструктури, не матимуть вимкнень світла.

Чому горить світло на вулиці та вивіски магазинів, а в будинку світла немає?

"Львівобленерго" не вмикає і не вимикає вуличне освітлення, це питання органів місцевої влади. Вивіски магазинів чи окремі будинки використовують альтернативні джерела живлення - генератори, акумулятори та інше.

Абсолютно усім потрібно бути готовим до можливих відключень електроенергії, довготривалих і без попередження. Ситуація в країні складна. Ворог продовжує обстрілювати мирне населення та критичну інфраструктуру аби посіяти страх. Але ми вистоїмо! Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних