Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги населення: що робити у випадку поганої роботи мобільного зв’язку в період відключення світла

Дата: 08.11.2022 08:35
Кількість переглядів: 161

Фото без опису


Мобільних операторів не відключають від електроенергії, однак багато антен приєднані до мереж житлових будинків, тож під час відключень у житлових будинках чи інших об’єктах антени також припиняють працювати.

Загалом антенам та вежам слід мати батарею або генератор на 3-4 чи 6 годин, які б забезпечували живлення, коли немає електрики. Проте не всі вони обладнані автономними джерелами живлення.

Батареї в середньому можуть забезпечувати роботу протягом 4-5 годин. Тобто, теоретично під час планових відключень до 4 годин проблем не має виникати.

Мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела і продовжує працювати. Та при відключенні світла відключається і домашній Wi-Fi, тож усі клієнти, звичайно, одразу переходять на мобільний інтернет. Мобільна мережа зазнає лавиноподібного росту навантаження, і це впливає на швидкість мобільного інтернету у кожного користувача.

Якщо зник зв’язок вашого оператора, фахівці радять спробувати скористатись національним роумінгом: можливо, в тому чи іншому населеному пункті у когось з операторів ситуація буде краща. Для цього треба зайти в налаштування й перевірити доступні мережі.

Оператори, щоб максимально продовжити роботу мережі під час вимкнення електроживлення, встановлюють пріоритети для послуг голосового зв’язку. Тоді як якість та швидкість послуг мобільного інтернету, який потребує багато ресурсів мережі, під час відключень електроенергії може знижуватись.

Фахівці закликають зменшити споживання мобільного інтернету під час відсутності електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, й енергоспоживання. Тоді обладнання зможе працювати довше, а люди зможуть в критичних ситуаціях скористатись зв’язком. Також абонентам доцільно використовувати для зв’язку послуги SMS та месенджерів, які «забирають» менше ресурсів мережі, ніж мобільний інтернет.

Крім цього варто уникати споживання «важкого» контенту (відеосервіси), відключити автоматичне завантаження фото та відео у месенджерах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних