Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Важлива інформація

Дата: 14.09.2022 17:48
Кількість переглядів: 489

Фото без опису


Уздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах прилеглих до кордону територій установлено прикордонну смугу, де запроваджено прикордонний режим. Урядовою постановою «Про контрольовані прикордонні райони» затверджений перелік міст і районів, у межах яких встановлені контрольовані прикордонні райони. В межах Львівської області одним із таких районів, згідно з Постановою, є Яворівський район, а в ньому зокрема і Яворівська громада.

 

Не варто вважати, що у зв’язку зі змінами адміністративного устрою та укрупненням районів дія вказаних документів щодо прикордонних районів відмінена. Територіально кордони України не змінені і правила продовжують розповсюджуватись на визначені території. Отже, порядок в'їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі - на території Яворівської громади - залишається незмінним.

 

Нагадаємо, що громадяни України, які проживають, перебувають або пересуваються на території прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району, або в’їжджають в їх межі, повинні бути готові підтвердити документально свою особу. Це стосується також і іноземців та осіб без громадянства.

 

Документом, що посвідчує особу, є:

 

-для громадян України - паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, службове посвідчення, посвідчення водія чи інший виданий державним органом документ, який має такі обов’язкові реквізити, як прізвище, ім’я, по батькові, фотокартку, підпис відповідальної посадової особи, відбиток печатки або штампу установи, яка видала документ, дату видачі;

 

-для іноземців - національний паспорт або документ, що його замінює;

 

-для осіб без громадянства - посвідчення особи без громадянства, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на постійне або тимчасове проживання

 

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також членів  громадських  формувань з охорони  громадського порядку і державного кордону зобов'язані пред'являти відповідні документи.

 

З метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань, виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю та незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону мають право відповідно до Законів України «Про Державну прикордонну службу України» та «Про дорожній рух» у разі потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби. Водій повинен зупинити транспортний  засіб у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням правил зупинки, а також: подати для перевірки документи, що посвідчують особу водія і пасажирів, та реєстраційний документ на транспортний засіб; дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

 

Водіям транспортних засобів забороняється підвозити у контрольований прикордонний район та прикордонну смугу і вивозити з них осіб, які не мають відповідних документів.

 

Водночас нагадуємо, що наказом МВС України від 07.09.2015 року № 1075, зареєстрованого у Мін’юсті України 30.09.2015 року за №1166/27611, у контрольованих прикордонних районах встановлені додаткові тимчасові режимні обмеження.

 

Зокрема у межах встановленої прикордонної смуги заборонено:

 

- рух транспортних засобів (крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, задіяних у проведенні сільськогосподарських робіт) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону, або на території, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон, контрольних пунктів в’їзду-виїзду та між населеними пунктами;

 

- скупчення транспортних засобів (більше трьох), тривалі зупинки (довше 30 хвилин) вантажних транспортних засобів, тракторів та іншої великогабаритної техніки, не пов’язані з технічними несправностями, на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками;

 

- перебування іноземців та осіб без громадянства, за винятком іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають (мають посвідку на постійне проживання) на території України (у даній місцевості),

 

або прямують транзитом з пунктів пропуску через державний кордон, контрольних пунктів в’їзду-виїзду в інші нережимні райони,

 

або мають письмове запрошення близьких родичів, завірене місцевими органами виконавчої влади

 

або місцевого самоврядування,

 

або яких зустрічають особисто;

 

- перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів;

 

- використання радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку).

 

Дотримання правил обов’язково для всіх. Порушення правил тягне за собою відповідальність в межах діючого законодавства України.

 

                                                                                                                          

                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних