Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ринок праці: на одну вакансію – два претенденти

Дата: 06.09.2022 14:45
Кількість переглядів: 588

 

Фото без опису


У січні-серпні 2022 року обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 10,5 тис. осіб, у тому числі 8,7 тис. безробітних.

– На початку вересня за сприяння служби зайнятості роботу шукали стільки безробітних, скільки ми працевлаштували за вісім місяців поточного року. Для порівняння, торік у цей час безробітних було вдвічі більше – 17,9 тис., – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, така ситуація зумовлена тим, що внесені зміни до чинного законодавства. Відповідно до них під час війни після перебування в статусі безробітного понад 30 днів підходящим місцем праці для особи вважається будь-яка пропозиція працевлаштування.

А робота в області є: за інформацією працедавців, станом на 01.09.2022 року вільними залишалися 4,1 тис. робочих місць (станом на 01.09.2021 року було 5,8 тис.). До топ-5 професій, за якими зафіксовано найбільше варіантів роботи, входили швачки, слюсарі різного профілю, водії автотранспортних засобів, електромонтери та оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній та верстатів.

Середній розмір заробітної плати у заявлених вакансіях становив 9,3 тис. грн (торік – 8,1 тис. грн). Високу зарплату – більш як 24 тис. грн – фірми і компанії пропонують водіям автотранспортних засобів (міжнародні перевезення), машиністам крана автомобільного, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, агрономам, машиністам механічного котка, інженерам-програмістам, інженерам-конструкторам, менеджерам (управителям) на автомобільному транспорті та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних