Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про державну підтримку виробників сільськогосподарської продукції

Дата: 05.09.2022 09:04
Кількість переглядів: 861

Фото без опису


Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації інформує про програму підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення та спеціальної бюджетної дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності.       

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого Постановою КМУ від 16.08.2022 № 918, бюджетні кошти надаються за такими напрямами:

          · бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

         · спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

         Отримувач бюджетних коштів може скористатися лише одним із визначених напрямів.

Фінансова підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам, в тому числі фізичним особам, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь в розмірі 3100 грн за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 тис. грн) або які утримують від 3 до 100 корів у розмірі 5300 грн за 1 корову (але не більше 530 тис. гривень). Окрім того, підтримка надаватиметься лише тим виробникам, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (dar.gov.ua).

Подання заявок розпочинається з 1 вересня поточного року через Державний аграрний реєстр.

Граничний термін подання заявок - до 15 листопада поточного року, однак у разі використання бюджетних коштів у повному обсязі заявки на дотації реєструватись не будуть.

Окрім того, надаємо  роз'яснення виробникам, зокрема фізичним особам, що для отримання дотації за утримання корів - тварини мають бути зареєстрованими у Реєстрі тварин, для дотації на площу угідь - відомості про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду мають бути внесені у Державний кадастровий реєстр та Реєстр речових прав.

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних