Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До елементів нематеріальної культурної спадщини внесли Яворівський пиріг та Яворівську забавку: Мінкульт

Дата: 07.07.2022 12:48
Кількість переглядів: 533


Міністерство культури та інформаційної політики України розширило Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України на 21 новий елемент. 

Яворівський пиріг та Яворівська забавка. Вперше до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини увійшов мистецький досвід галицьких умільців.

Відповідний наказ? підписав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, 6 липня 2022 року. Вперше до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини увійшов мистецький досвід галицьких умільців, а саме: мистецтво виготовлення Яворівської дерев’яної забавки та традиція приготування Яворівського пирога.

Зазначимо, що подання цих елементів до Міністерства культури та інформаційної політики України для реєстрації та включення до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України було скеровано ще у 2020 році.

Процес затягувався через тривале затвердження складу експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини та погодження її у Міністерстві юстиції.  Після затвердження експертної ради відбулось 32 консультації щодо розгляду поданих елементів, а згодом експерти ухвалили рішення щодо подальшого включення елементів до Національного переліку.

Поповнення Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України відбулося завдяки злагодженій та ефективній роботі новоствореної Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.