Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як отримати компенсацію, якщо ви надали житло переселенцям: роз'яснення

Дата: 08.04.2022 10:47
Кількість переглядів: 321


Через вторгнення російських військ та розпочату ними війну на території України мільйони українців були вимушені покинути власні домівки та шукати прихисток у безпечніших регіонах країни, зокрема західних областях. У зв'язку зі стрімким зростанням кількості внутрішньо переміщених осіб, уряд започаткував соціальну програму «Прихисток», завдяки якій кожен може допомогти переселенцям, які шукають житло.

Власники житлових приміщень, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб, отримуватимуть компенсації від держави.

Алгоритм отримання компенсації:

1.Власники житла або органи місцевого самоврядування (ОМС) вносять інформацію до вебресурсу «Прихисток» про наявне житло, доступне для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

2. Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб та в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати відповідні заяви до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення.

3. Власник житла до 5 числа місяця подає заяву в ОМС, де зазначає кількість днів та кількість розміщених ВПО.

4. ОМС до 10 числа подає зведену інформацію у військову адміністрацію.

5. Військові адміністрації подають протягом двох робочих днів зведену інформацію у Міністерство розвитку громад і територій України.

6. Мінрегіон узагальнює інформацію військових адміністрацій та готує проєкт рішення Кабінету міністрів України про виділення коштів.

7. Компенсація здійснюється з коштів державного та місцевих бюджетів (зокрема, резервного фонду бюджету), коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності й господарювання, іноземних держав та міжнародних організацій у вигляді благодійної, гуманітарної та матеріальної допомоги, а також добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та громадських об’єднань, інших не заборонених законодавством джерел винятково у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами.

8. Виплати компенсацій власникам житла здійснюють до 20 числа місяця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.