Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення про вакансію: як вберегтися від штрафу?

Дата: 12.01.2022 17:35
Кількість переглядів: 271


Йдеться про немалу суму – 65 тисяч гривень. Саме на стільки можуть оштрафувати працедавця, якщо в оголошенні про вакансію вбачатимуться ознаки дискримінації, зокрема буде обумовлений вік кандидатів, пропонуватиметься робота лише жінкам або тільки чоловікам (виняток становить тільки специфічний вид професійної діяльності, який може виконувати виключно особа певної статі).

У разі підтвердження або доведення порушення на юридичну або фізичну особу-підприємця накладатимуться фінансові санкції. Сплатити штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (з січня 2022 р. вона становить 6500 грн) до держбюджету за місцем державної реєстрації необхідно впродовж 15 днів від отримання розпорядчого документа.

Якщо суб’єкт господарської діяльності не оскаржить розпорядчий документ або не сплатить штраф, його стягуватимуть через суд.

Заборона вказувати стать у тексті про вакансію існує з часу оприлюднення Закону України «Про зайнятість населення». Однак цей пункт ніхто не перевіряв, бо не було порядку сплати штрафу. Тепер Мінекономіки розробило порядок, який діє із 08.01.2022 р. Штрафи будуть стягувати за кожне порушення, про яке виявлять посадовці Державна служба України з питань праці.

Тож яких фраз в оголошеннях про вакансії слід уникати? Не варто писати: «запрошуються чоловіки віком 25-35 років», «шукаємо жінку приємної зовнішності», «робота для молодих працівників», «потрібні працівники похилого або пенсійного віку», «претендентів з дітьми просимо не турбувати» тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.