Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що слід зробити, аби резюме працювало на вас?

Дата: 16.12.2021 10:43
Кількість переглядів: 480

Фото без опису


Загальновідомою є істина, що резюме – візитка картка пошуковця роботи. Воно повинне бути таким, аби працедавець відразу зацікавився претендентом. Для цього автору необхідно зосередитися на головних фактах професійної біографії, обов’язково дотримуватися структури, зазначивши у резюме такі відомості як посада, контакти, досвід роботи, освіта, професійні навички, рекомендації. Варто вписати й іншу інформацію, що ілюструє професійні здобутки, знання чи компетенції особи у виграшному світлі.

Як установа, що виконує на ринку праці посередницькі функції, Державна служба зайнятості пропонує клієнтам сучасний сервіс з написання резюме. Для цього тому, хто шукає роботу, слід зареєструватися на Освітньому порталі служби (http://skills.dcz.gov.ua/), обрати рубрику «Курси», а серед переліку курсів – опцію «Створити резюме на сайті». Далі треба переглянути відео, створене нашим консультантом, перейти на рубрику «Резюме» та написати своє в онлайн-режимі.

Створюючи свою, так звану, візитну картку та шукаючи роботу, варто пригадати, що за китайською філософією ієрогліф, який означає кризу, має ще й інше значення – шанс. Тобто у час відсутності місця праці у кожного з нас появляється можливість глибше пізнати себе, згадати хобі, забуті компетенції, уподобання, відкрити нові таланти, а головне – усе це вдало викласти у тексті резюме. Імовірно, ви чудово орієнтуєтеся в інших сферах діяльності, які не розглядали як спосіб отримання заробітку. Для прикладу, маєте права і вмієте кермувати автомобілем. Чому б не обміркувати можливість працювати водієм. Прекрасно випікаєте солодощі чи залюбки готуєте різні смаколики?  Ймовірно, вам варто пов’язати трудове життя з кулінарією або ж відкрити власний бізнес з приготування наїдків і доставки їх споживачам. З дитинства у вас є хобі шити, вишивати чи в’язати? Розгляньте й такі варіанти працевлаштування, тим паче, що підприємства сфери легкої промисловості завжди мають попит на працівників.

І ще одна слушна підказка -  Міністерство цифрової трансформації України запустило онлайн-платформу «Дія. Цифрова освіта», яка доступна за посиланням osvita.diia.gov.ua. Це той ресурс, де можна вільно та безпечно використовувати цифрові технології для самоосвіти та професійного розвитку. Головна родзинка платформи – освітній відеофільм, що складається з 11 серій, про те, як шукати роботу, правильно визначити напрям подальшої трудової діяльності, написати резюме чи супровідний лист, підготуватися до співбесіди з працедавцем. Просто перейдіть за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/employment , перегляньте серіал й дізнайтеся, що треба зробити, аби робота мрії знайшлася якомога швидше.

Львівський обласний центр зайнятості

#служба_зайнятості #посередницькі_функції #сучасні_сервіси

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних