Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третина вільної робочої сили зосереджена у Львові

Дата: 08.12.2021 15:27
Кількість переглядів: 593

Фото без опису


За статистичними даними станом на 01.12.2021 року за сприяння обласної служби зайнятості в регіоні роботу шукали 13,3 тис. безробітних, що майже вдвічі менше, аніж було на початку грудня торік. Серед охочих працювати переважали жінки (65,6 %) та жителі міст (60,6%).

– Значна частка вільної робочої сили зосереджена у Львові – 31%, ще майже 27% склали жителі Самбірщини, Старосамбірщини, Турківщини, Жидачівщини, Жовківщини та Миколаївщини, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Басиль Барилюк.

За його словами, більшість тих, хто потребував допомоги у працевлаштуванні, мали дипломи вишів (67%), чверть здобула професійно-технічну освіту, а 8% – повну або базову загальну середню. Серед безробітних 57% обіймали посади службовців, 36% – працювали робітниками, а решта – особи без професії або такі, що займали місця, що не потребують спеціальної підготовки.

У перші дні грудня незаповненими в області залишалися 5,2 тис. місць праці (торік було на тисячу менше). Майже половину з них задекларували працедавці Львова. Найбільшу потребу в кадрах – 24% – мали фірми і компанії, що ведуть діяльність у сфері переробної промисловості, а також ті, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею або ремонтом автотранспортних засобів (14,3%).

За сприяння служби зайнятості у січні-листопаді п. р. роботу знайшли 27,5 тис. осіб, у тому числі 19,8 тис. безробітних. Напруга на ринку праці вдвічі зменшилася: якщо на початку зими торік на Львівщині за вакансію в середньому конкурували 6 безробітних, то цього року – 3.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

 Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних