Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 грудня 2021 року діють нові розміри адмінзборів у сфері послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання

Дата: 01.12.2021 12:48
Кількість переглядів: 645


Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статей 6, пункту 1 розділу VI  Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» з 01 грудня 2021 року встановлюються наступні розміри адміністративного збору:

1) 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року  (34 грн 05 коп ) за :

-  декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого  Законом строку;

- зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання.

2) 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року(56 грн 75 коп )

 - за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого  Законом строку;

З 01 січня 2022 року дані розміри адміністративного збору будуть зміненні відповідно до прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2022 року .

Відтак,  декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого  Законом строку  та зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання – 37грн21коп та  декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого  Законом строку - 62 грн 02 коп.

 Адміністративний збір не справляється у разі зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміни місця проживання:

1) за повідомленням територіального органу або підрозділу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб;

2) за повідомленням спеціалізованої соціальної установи, закладу для бездомних осіб, іншого надавача соціальних послуг з проживанням;

3) на підставі судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житло або права користування житлом, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою;

4) за повідомленням уповноваженої особи житла.

4. За реєстрацію місця проживання/зміну місця проживання дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, у закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї адміністративний збір не справляється.

5. За реєстрацію місця перебування/зняття із зареєстрованого місця перебування адміністративний збір не справляється.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.