Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

25,3 тис. жителів області забезпечені місцем праці у січні-жовтні цього року

Дата: 22.11.2021 17:19
Кількість переглядів: 469


В області зростає попит на працівників, котрі мають робітничі професії. Водночас доволі високою залишається конкуренція на вакансії, що вимагають вищої освіти. Про це свідчать статистичні дані Львівського обласного центру зайнятості.

 

«Найскладніше знайти роботу законодавцям, вищим державним службовцям, керівникам і менеджерам, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – З-посеред безробітних, а їх станом на 01.11.2021 року в області було 14,8 тис. осіб, найбільша частка – 18,5%  або 2,7 тис. осіб – припадала на цю професійну групу. У базі вакансій для них налічувалося лише 238 вільних посад (4,2%), тобто навантаження на вакансію сягнуло позначки 12, тоді як в середньому на одне вільне місце праці на Львівщині претендувало 3 безробітних».

 

Загалом у перші дні листопада обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 5,7 тис. пропозицій працевлаштування. Серед них 31,5% склали вакансії для кваліфікованих робітників з інструментом (швачок, монтерів кабельного виробництва, слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, мулярів, слюсарів-сантехніків, слюсарів-ремонтників, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрозварників тощо). Ще 22,7% вільних місць праці призначені для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, тобто водіїв автотранспортних засобів, операторів котельні, операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, машиністів (кочегарів) котельної, трактористів, токарів, трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водіїв навантажувача та ін. Для працівників сфери торгівлі та послуг налічувалося 13,6% вакансій, професіоналів – 8,4%, представників найпростіших професій  та осіб без спеціальності – 8,2%.

 

Упродовж десяти місяців 2021 року посадовцям обласної служби зайнятості вдалося знайти роботу 25,3 тис. жителям області, у тому числі 18,0 тис. безробітним. Найбільше безробітних працевлаштовано на підприємства переробної промисловості, а також у заклади сфери торгівлі та ремонту автотранспортних засобів.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

 Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.