Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Яворові проводять відлов і стерилізацію безпритульних тварин

Дата: 26.10.2021 11:17
Кількість переглядів: 755

Фото без опису


Питання бродячих собак на сьогоднішній день є досить актуальним не лише у Яворівській громаді, а й у кожному місті чи селі країни. Вони збираються у великі зграї біля ринків, навчальних закладів, становлячи небезпеку як для дітей, так і для дорослих.

Останнім часом до Яворівської міської ради надходить чимало звернень від населення щодо безпритульних тварин, відтак комунальним підприємством ЯМР «Житлокомунсервіс» спільно з волонтерами проводиться робота щодо вирішення цього питання.

Зокрема, КП ЯМР «Житлокомунсервіс» було укладено договір з ветеринаром, який на підставі спеціальної ліцензії проводив стерилізацію та чіпування безпритульних собак.

На сьогоднішній день стерилізацію пройшли 22 безпритульні тварини, наразі всі собаки почувають себе добре.

Як доводять світові дослідження, стерилізація - це єдиний і надійний спосіб гуманного зниження чисельності бездомних собак.

Варто зазначити, що операції проходять за сучасними стандартами, з глибокою анестезією, з використанням спеціального обладнання. Хірургічний шовний матеріал, що розсмоктується, дозволяє швидкому одужанню «пацієнта». Собаки повертаються у звичне середовище стерилізованими, що важливо, вакцинованими від сказу. Кожна отримує кліпсу на вухо та чіп з індивідуальним номером, за допомогою якого її ідентифікують, вказано час вакцинації тощо.

Пам’ятайте, що саме безвідповідальність людей є причиною цієї проблеми, тому закликаємо до дбайливого ставлення до живої природи, а саме до гуманного поводження з безпритульними тваринами!!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних