Яворівська міська рада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про початок опалювального сезону

Дата: 19.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 630

Фото без опису


У понеділок, 18 жовтня, розпочався опалювальний сезон на території Яворівської міської ради. Першими тепло почали отримувати дошкільні навчальні заклади в Нагачеві, Завадові, Наконечному, Любинях, Бунові та заклади охорони здоровя. З 25 жовтня заплановано розпочати опалення в усіх навчальних закладах громади.

Чому не у всіх закладах одночасно розпочався опалювальний сезон? Перш за все зазначимо, що технічно Яворів готовий до початку нового опалювального сезону. Виконані усі необхідні технічні роботи для того, щоб відбулася своєчасна подача тепла в бюджетні установи - школи, дитячі садочки, лікарні, заклади культури. Однак, місто, як і всі інші міста України, очікує кінцеве рішення щодо вартості газу для теплопостачальних підприємств.

Адже на початку року запланована ціна на газ для бюджетних установ становила 7-8 гривень за кубометр, проте через значні коливання на ринку ціна газу тепер становить 30-35 гривень за кубометр. Постачальні компанії, які до зростання цін виграли торги і уклали договори на постачання палива, відмовляються це робити, адже ціна є значно нижчою за ринкову і тому постачальники розривають угоди.

Відтак, висока ціна та відсутність постачальника природного газу ставить під загрозу вчасність початку опалювального сезону та безперебійну роботу бюджетних закладів у осінньо-зимовий період не лише в Яворові, а й у області загалом. Саме тому Львівська обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визнала надзвичайною ситуацію із забезпеченням природнім газом бюджетних установ Львівщини на осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Реагуючи на ситуацію Кабмін як наглядовий орган «Нафтогазу України» цими днями затвердив пільгову ціну на газ для бюджетних установ у розмірі 13659,63 гривні за тисячу кубічних метрів (без урахування ПДВ і транспортування). Документом узгоджені рішення правління НАК "Нафтогаз України" про затвердження умов додаткової угоди до орієнтовного договору ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" на постачання природного газу для виробництва теплової енергії на 2021-2024 роки і про вчинення товариством угод. «Нафтогаз Трейдинг» повинен надіслати індивідуальні угоди на постачання природного газу за вищезгаданою фіксованою ціною для задоволення потреб бюджетних установ на опалювальний період. Саме таким є вихід із кризової ситуації, що склалась.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних